Ελλάδα

Να κεράσω τούρκικο; Οι Τούρκοι κάνουν έφοδο στην ελληνική αγορά καφέ

Τούρκικος ή ελληνικός… είναι μια μακρόχρονη διαμάχη σχετικά με το γνωστό μας καφέ. Τώρα όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Οι Τούρκοι σχεδιάζουν μια… έφοδο στην ελληνική αγορά καφέ. Η μεγαλύτερη τουρκική αλυσίδα καφέ και ζαχαροπλαστείων, ανοίγει τα δυο πρώτα της καταστήματα στη Θεσσαλονίκη τις προσεχείς μέρες ενώ σχεδιάζει πολύ σύντομα κάθοδο και στην Αθήνα.

Η Mado είναι αλυσίδα καφέ και παγωτού που αποτελεί σύμβολο στη γειτονική χώρα. Ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη και έχει ταξιδέψει μέχρι το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία, την Κύπρο, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία. Η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει βάση για το «άνοιγμα» της εταιρείας στα Βαλκάνια.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου, στόχος της αλυσίδας είναι η επέκτασή τους στην Αθήνα, σε δημοφιλή τουριστικά ελληνικά νησιά και άλλες βαλκανικές χώρες.

Το κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kαχραμανμαράς, στη Νότια Τουρκία, που θεωρείται η πατρίδα του ντοντουρμά, του τουρκικού παγωτού, με το οποίο η αλυσίδα έχει ταυτίσει το όνομά της.

Πέραν της εμπορικής της παρουσίας, η τούρκικη εταιρεία επέλεξε να δημιουργήσει στην Ελλάδα τη βάση της ώστε να επιχειρήσει από εκεί το άνοιγμά της στις βαλκανικές αγορές. Το ενδιαφέρον της για τη Θεσσαλονίκη καλλιεργήθηκε και ενισχύθηκε από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.

Οι Τούρκοι θέλουν να επενδύσουν στην τουριστική δυναμική της χώρας μας και να απευθυνθούν στις σημαντικές ροές τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top