Πολιτική

ΝΔ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει που οι πολίτες πλήρωσαν το φόρο που θα καταργούσε – Μαξίμου: Θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα φάρμακα;

Ξέσπασε νέα πολιτική αντιπαράθεση για τα έσοδα του κράτους τον Σεπτέμβριο.

Σημαντική αύξηση των εσόδων για τον μήνα Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να υπερβούν τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 19,33%, δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Υπέρβαση των εσόδων από τον στόχο δείχνουν και τα στοιχεία για την εξέλιξή τους το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος.

Από τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων, προκύπτουν τα εξής:

1) Για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 809 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού. Πρόκειται για τα έσοδα πριν τις επιστροφές φόρων, που διαμορφώθηκαν σε 5,512 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου 4,703 δισ. ευρώ (υπέρβαση 17,2%).

2) Για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,36 δισ. Ευρώ, σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού. Ανήλθαν σε 37,291 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου 35,931 δισ. ευρώ (υπέρβαση 3,79%).

3) Οι επιστροφές φόρων για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 είναι 298 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα ανήλθαν σε 2,465 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου 2,167 δισ. ευρώ.

4) Τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρου) για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, είναι 1,062 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο που θέτει ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο μήνα (υπέρβαση 3,15%). Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 5,185 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,345 δισ. ευρώ (υπέρβαση 19,33%).

«Τα παραπάνω απαντούν με τον καλύτερο τρόπο σε όσους επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

ΝΔ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει που οι πολίτες πλήρωσαν τον φόρο που θα καταργούσε

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο.

Πλήρωσαν το φόρο που υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών.

Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλλε αυτή η Κυβέρνηση.

Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δις ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.

Χρειάζεται αλλαγή Κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μαξίμου: Θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα η «συμφωνία αλήθειας;»

«Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρόλο που η ίδια, ως κυβέρνηση, είχε φροντίσει να εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα. Όπως δεν θέλει να διευκρινίσει αν η “Συμφωνία Αλήθειας” θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα στο 11 ή 22%. Για τέτοια “αλήθεια” πρόκειται!» απάντησε η κυβέρνηση με «non paper».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top