Πολιτική

ΝΔ σε Βούτση για Ραδιοτηλεοπτικό: Δεν συναινούμε αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά

Νέα απόπειρα για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα επιχειρήσει την προσεχή εβδομάδα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την ώρα που η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδριάζει για την συνταγματικότητα του νόμου των τηλεοπτικών αδειών και η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως αν δεν αποσυρθεί δεν θα στηρίξει την συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Κύκλοι της ΝΔ ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά δεν συναινούμε. Αν η κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο εμείς θα συμφωνήσουμε για την συγκρότηση του ΕΣΡ» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως με βάση των υφιστάμενο Κανονισμό λειτουργίας του κοινοβουλίου για την συγκρότηση του ΕΣΡ απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και άρα της ΝΔ.

Γιατί λοιπόν ο κ. Βούτσης επιχειρεί νέα απόπειρα όταν γνωρίζει ότι θα αποτύχει; Σύμφωνα δε με πληροφορίες στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την διαπλοκή, ο Πρόεδρος της Βουλής προσέγγισε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ερευνήσει τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ και εισέπραξε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η πρωτοβουλία του κ. Βούτση βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την κυβερνητική τακτική που υποστηρίζει ότι η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες έχει ολοκληρωθεί και έχει περάσει στην επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προκάλεσε τη ΝΔ να αντιληφθει τη νέα πραγματικότητα και συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top