Πολιτική

Νέες θυσίες απαιτεί ο Σταθάκης -ΝΔ: Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φόροι θα αυξάνονται κι οι συντάξεις θα μειώνονται

«Συνεχίζουν να πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε και στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του… για τους πολίτες που υποφέρουν από την κρίση, αναγνωρίζοντας την απογοήτευση των κοινωνικών στρωμάτων από τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «στο βαθμό που πρέπει να υπάρχουν κάποια πλεονάσματα, το βάρος θα συνεχίσει να υφίσταται, είτε με τη μορφή φόρων, είτε μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών»

«Στο βαθμό, όμως, που πρέπει να υπάρχουν κάποια πλεονάσματα, το βάρος θα συνεχίσει να υφίσταται, είτε με τη μορφή φόρων, είτε μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών. Προφανώς, αν υπάρχουν περιπτώσεις σπατάλης πρέπει να αντιμετωπιστούν – σε αυτό δεν υπάρχει διαφωνία. Εκεί που διαφωνούμε ριζικά είναι στην περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών, πρωτίστως για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία. Η Νέα Δημοκρατία, συχνά λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, προτείνει νέα κύματα περικοπών και απολύσεων. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ζημιάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο κοινωνικό κράτος», είπε συγκεκριμένα.

«Πλέον, η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στην καθημερινότητα», δήλωσε ακόμη, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση σημείωσε «όλοι επιθυμούμε να κλείσει γρήγορα». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα και τόνισε ότι «στη βάση αυτή θα συζητηθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα».

ΝΔ: Με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι φόροι θα αυξάνονται και οι συντάξεις θα μειώνονται

«Όσο υπάρχει η ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόσο οι φόροι θα αυξάνονται, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις θα περικόπτονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

«Μόνη λύση στο φαύλο κύκλο των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων είναι η Συμφωνία Αλήθειας για την έξοδο από την κρίση, που προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με ρεαλιστική μείωση των φόρων αντίστοιχο περιορισμό των δαπανών. Ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας» προσθέτει η ΝΔ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top