Διεθνή

Νορβηγία: Πατέρας βίασε την κόρη του για τιμωρία γιατί δεν ακολουθούσε το Ισλάμ και ήταν πολύ “δυτική”

Σοκαρισμένη ξύπνησε σήμερα η τοπική κοινωνία στη μικρή ιστορική πόλη του Φρέντρικσταντ, της Νορβηγίας, κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία, από μια ανακοίνωση της αστυνομία, πως ένας πατέρας βίασε την κόρη του.

Δυστυχώς η συνήθεια του να ακούγονται τέτοια γεγονότα δεν καθιστά την είδηση τόσο σοκαριστική, όσο την αιτία που οδήγησε το συγκεκριμένο πατέρα να κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί του. Ο πατέρας προέβαλε σαν αιτιολογία, το γεγονός πως η κόρη του είχε γίνει «πολύ δυτική»!

Ο άντρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, έχει περάσει τα 40 χρόνια ζωής και άκουσε να του απαγγέλλονται κατηγορίες για βιασμό και αιμομιξία, όταν η 20χρονη κόρη του κατήγγειλλε στους Νορβηγούς αστυνομικούς, πως τη βίασε επειδή είχε ασπαστεί το «Δυτικό τρόπο ζωής» και δεν ακολουθούσε τις ισλαμικές συνήθειες του πατέρα της.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άνδρας βρισκόταν υπό κράτηση τον τελευταίο μήνα, αλλά χτες, μετά από διαδοχικές αναλύσεις σε ρούχα και στα σώματα των δύο εμπλεκομένων, ταυτοποιήθηκε το DNA της 20χρονης κοπέλας πάνω στο σώμα και το εσώρουχο του πατέρα.

Παρ’ όλα αυτά ο πατέρας προσπάθησε να πείσει την επιτροπή εφέσεων, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν προσχεδιασμένο από την κόρη του. Δήλωσε έκπληκτος από τα ευρήματα των ερευνών και σχολίασε ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, είναι επειδή κάθισε στο κρεβάτι της κόρης του, μέσω δηλαδή ακούσιας επαφής.

Η κόρη βρίσκεται σε ειδική πτέρυγα ψυχιατρικής κλινικής, καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία τόνισε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και το λόγο θα έχει πια ο εισαγγελέας. Ο πατέρας αντιμετωπίζει πιθανότητα φυλάκισης μέχρι και δέκα χρόνια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top