Ελλάδα

«Ντου» από τον Ρουβίκωνα σε ομιλία Τσακαλώτου- Σταθάκη

Σε εκδήλωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» έκαναν έφοδο μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνα.

Σε ανάρτησή τους σε διαδικτυακό τόπο εξηγώντας το «ντου» επικαλούνται ρήση του ιταλού βιομηχάνου Ανιέλι και σημειώνουν «Πράγματι, ας αναρωτηθεί ο καθένας και η καθεμιά: τι άλλο θα είχε κάνει η δεξιά που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Τι αναφέρουν:

«Το 1998 ο μεγαλύτερος βιομήχανος της Ιταλίας ο ιδιοκτήτης της FIATGianniAnielli, δήλωσε¨: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά»

Κατα καιρούς ο ταξικός εχθρός, με την άνεση του ισχυρού μπορεί να γίνει κυνικός. Πράγματι, ας αναρωτηθεί ο καθένας και η καθεμιά: τι άλλο θα είχε κάνει η δεξιά που δεν κάνει ο Σύριζα; Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιο σοσιαλιστικό πρόγραμμα ριζικού μετασχηματισμού. Αυτά, όσες φορές στο παρελθόν τα ξεστόμισαν οι τέως ευρωκομμουνιστές του 4% προκάλεσαν μόνο θυμηδία. Κατεβάζουμε πολύ χαμηλά τον πήχη, στα απλά και αυτονόητα που υποτίθεται ότι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κάνει όταν διαδεχθεί μια δεξιά, στα όρια της ακροδεξιάς, κυβέρνηση όπως αυτή του Σαμαρά. Σε συνθήκες μάλιστα κρίσης, όξυνσης της φτώχειας και των ανισοτήτων, συνθήκες καθολικής αποδόμησης κατακτήσεων κερδισμένων με αίμα.

Ούτε καν αυτά τα απλά “αυτονόητα” δεν έγιναν.. Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι οτιδήποτε αριστερό που είναι δεξιότερα της παραδοσιακής κομμουνιστικής αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες σε όλη τη Δύση, έχει αποτινάξει κάθε δεσμό με το παρελθόν. Η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, όλη η φιλελεύθερη ατζέντα προωθήθηκε από υποτιθέμενες αριστερές κυβερνήσεις. Αν ξεκίνησε η Θάτσερ τη νέα επίθεση του κεφαλαίου, ο Τόνυ Μπλαιρ ολοκλήρωσε την δουλειά στην Μ. Βρετανία για παράδειγμα…».

ÁÈÇÍÁ-ÐáñÝìâáóç ôïõ Ñïõâßêùíá óôÞí åêäÞëùóç ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ìå ïìéëçôÝò ôïí õðïõñãü Ïéêïíïìéêþí, êáé ôïí Õðïõñãü Ïéêïíïìßáò.(Eurokinissi-ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ ) 2605869

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top