Διεθνή

Ο Μαδούρο θεσπίζει το δικό του βραβείο Ειρήνης: Να το απονείμουμε στον Πούτιν

Την ημέρα που το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Κολομβίας, ο Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θεσπίζει το δικό του αντίστοιχο βραβείο.

Πρόκειται για το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Ούγκο Τσάβες», με τον Μαδούρο μάλιστα να προτείνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για αυτό.

«Οφείλουμε να επιβραβεύσουμε την ειρήνη στην Κολομβία, στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε τις υποψηφιότητες εκείνων που μπορούν να εκπροσωπήσουν την ειρήνη στην Κολομβία, προκειμένου οι κριτές του ”Βραβείου Ούγκο Τσάβες για την Ειρήνη και την Κυριαρχία των Λαών” να το αποδώσουν σε ορισμένους από τους πρωτεργάτες της ειρηνευτικής συμφωνίας αυτής», είπε ο Μαδούρο σε ομιλία του.

Το νέο βραβείο, εξήγησε, θα είναι ετήσιο και θα απονέμεται στην εκάστοτε χρονιά σε «προσωπικότητες παγκόσμιου κι εθνικού βεληνεκούς, που έχουν διακριθεί για τους αγώνες τους για την ειρήνη, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοψήφισμα στην Κολομβία, που κινδυνεύει να ακυρώσει την ειρηνευτική συμφωνία, και τις διαβουλεύσεις που έχει ο Σάντος με ορισμένους από τους κήρυκες του «όχι», ο Μαδούρο τόνισε πως «ευελπιστεί» ότι οι πρωταγωνιστές θα βρουν μία διέξοδο «εντός των προσεχών εβδομάδων».

Ο Μαδούρο πρότεινε επίσης το όνομα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το νέο βραβείο, διότι κατ’ αυτόν «είναι ένα μαχητής για την ειρήνη και την παγκόσμια ισορροπία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top