Οικονομία

Ο Μοσκοβισί πετάει το «μπαλάκι» για το χρέος στην ΕΕ: Τα μέλη της αρμόδια για τη λήψη της απόφασης

Στην «περιοχή» των κρατών- μελών της ευρωζώνης βρίσκεται η «μπάλα» για το ελληνικό χρέος, ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί, στην απάντησή του στην ανοιχτή επιστολή 36 ευρωβουλευτών, που ζητούσαν ελάφρυνση χρέους το ταχύτερο.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Επίτροπος των Οικονομικών υπενθύμισε πως σε αντάλλαγμα για την τήρηση των δεσμεύσεων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζητούνταν από την Αθήνα, το Eurogroup είχε δεσμευθεί τον Μάιο να συζητήσει μέσα στο φθινόπωρο την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, οι μόνοι πιστωτές βάσει των προγραμμάτων στήριξης, είναι αρμόδια για την λήψη της σχετικής απόφασης», ανέφερε ο επίτροπος. «Σε εκείνα επαφίεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής συμφωνίας», σημείωνε ακόμη.

«Αναμένω επομένως να αρχίσουν αυτή τη διαδικασία μέσα στο (τρέχον) φθινόπωρο. Η μπάλα είναι ξεκάθαρα στη δική τους περιοχή», συμπλήρωσε ο Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας ότι η Κομισιόν «θα υποστηρίξει αυτή την καίρια διαδικασία για την Ελλάδα και την ευρωζώνη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top