Διεθνή

Ο Τραμπ καταγγέλλει τους Δημοκρατικούς: Φέρνουν μετανάστες για να ψηφίσουν στις εκλογές

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα σε παράτυπους μετανάστες προκειμένου να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αφήνουν τους ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα για να πάνε να ψηφίσουν» είπε ο μεγιστάνας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Συνοριοφυλακής, της ένωσης που εκπροσωπεί τους συνοριοφύλακες, στον Τραμπ Τάουερ, στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για την κατηγορία που εξαπέλυσε.

Το σχόλιο αυτό του επιχειρηματία έρχεται λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη τηλεμαχία του με την Κλίντον, το βράδυ της Κυριακής, στην οποία θα πρέπει να τα πάει καλύτερα, σε σύγκριση με την πρώτη, για να ελπίζει ότι θα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις θα ανακάμψουν.

Η Κλίντον εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια, σε μια προεκλογική συγκέντρωση την Τρίτη και έκτοτε έχει απομονωθεί και προετοιμάζεται εντατικά με τους συμβούλους της.

Η παράνομη μετανάστευση ήταν ένα από τα θέματα στα οποία είχε επικεντρωθεί από την αρχή της εκστρατείας του ο Τραμπ, ο οποίος έχει υποσχεθεί να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αγωνίζεται να ελέγξει τη ροή των παράτυπων μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιτρέπουν σκόπιμα σε κάποιους να περνούν προκειμένου να ψηφίσουν στις αμερικανικές εκλογές.

Προκειμένου να ψηφίσει κάποιος στις εκλογές θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει την αμερικανική υπηκοότητα. Τέτοια έγγραφα οι παράτυποι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να έχουν, εκτός και αν τα προμηθευτούν παράνομα.

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο των συνοριοφυλάκων λέγοντας ότι αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν να προστατεύσουν τα σύνορά της. «Είναι πολύ πιο εύκολο να μην το κάνετε. Είναι πολύ ευκολότερο να τους αφήσετε απλώς να περάσουν. Αλλά εσείς αγαπάτε τη χώρα σας. Ξέρετε ότι είναι λάθος», είπε.

Τα σχόλια του Τραμπ για τους παράτυπους μετανάστες που θα ψηφίσουν στις εκλογές έγιναν μετά από μια δήλωση του Αρτ Ντελ Κουέτο, του προέδρου της Ένωσης στο παράρτημα της Αριζόνας. Ο Ντελ Κουέτο υποστήριξε ότι κανείς δεν ασχολείται με εκείνους που εντοπίζονται να περνούν παράνομα τα σύνορα και έχουν ποινικό μητρώο επειδή οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας μετανάστευσης είναι απασχολημένοι με το να βοηθούν άλλους να πάρουν την υπηκοότητα.

Ο Τραμπ ρώτησε γιατί και ο Ντελ Κουέτο απάντησε: «Ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές», χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος. «Ακούς κάτι τέτοια πράγματα, είναι ντροπή», σχολίασε ο Τραμπ.

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top