Οικονομία

Ο Τσακαλώτος δικαίωσε τον Βενιζέλο για το PSI -Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Δικαιωμένος εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) στην οποία είχε προχωρήσει ο ίδιος το 2012 ως υπουργός Οικονομικών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος έχει δεχθεί σωρεία επικρίσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ για το PSI επικαλείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου γίνεται η παραδοχή:

«Οι δαπάνες για τόκους του χρέους της κεντρικής διοίκησης εμφανίζονται μειωμένες το 2013 κατά 50% σε σχέση με το 2012[…] Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση του ύψους του δημοσίου χρέους με την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) του Μαρτίου 2012 και την επαναγορά Δεκεμβρίου 2012…»

Ο κ. Βενιζέλος ανήρτησε στο facebook την συγκεκριμένη σελίδα του προσχεδίου του Προϋπολογισμού και σχολιάζει:

«Οι παραδοχές του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017 για το δημόσιο χρέος! Στη σελίδα 51 του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο περιλαμβάνεται η ακόλουθη διαπίστωση με τον πίνακα που τη συνοδεύει, υπό τον τίτλο «Δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους». Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top