Πολιτική

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΣΙΠΡΑ -ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ – Ποιος είπε: Μακαριότατε εάν μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, θα το κάνω!

«Για την εκκρεμότητα με την εκκλησιαστική περιουσία, θα τα πούμε προσεχώς», ειπώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου… όταν τελείωσε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών και «έκλεινε» το μέτωπο για τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Το άριστο προσωπικό κλίμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου βοήθησε ιδιαιτέρως στο να αποφευχθεί μια μεγάλη κρίση στις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News. «Η χώρας δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Εδώ δεν είμαστε για να συμφωνήσουμε σε όλα. Είμαστε για να βρούμε λύσεις», είπε στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάνος Καμμένος, που εξαρχής στήριξε την Εκκλησία, κερδίζοντας την εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου, δεν άντεξε κάποια στιγμή και ξέσπασε σε λυγμούς, αναφέρει η εφημερίδα. «Μακαριότατε, αν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι η Τουρκία», είπε, με τον κ. Ιερώνυμο όμως να μη ζητά ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης, ούτε καν του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Ο κ. Φίλης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε πολύ… γλυκός και μειλίχιος μαζί του: «Μου είπε ο πρωτοσύγκελος μου ότι ο υπουργός Παιδείας βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απ’ έξω το Πιστεύω και το Πάτερ Ημών και όλες τις προσευχές», είπε χαρακτηριστικά στην αρχή.

Αντιθέτως, ο Μεσογαίας Νικόλαος υπήρξε επιθετικός προς τον υπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διάλογοι μεταξύ τους:

Μεσογαίας: Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές.

Υπουργός Παιδείας: Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια.

Μεσογαίας: Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα…

Υπουργός Παιδείας: Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις ΗΠΑ οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top