Διεθνή

Η Μαρία Αντουανέτα της Βραζιλίας: Οι φτωχοί θέλουν απλά μία αγκαλιά, είπε σύζυγος πολιτικού μέσα από την Πόρσε

Αντικείμενο χλευασμού έχει γίνει στη Βραζιλία η πλούσια σύζυγος του νεοεκλεγέντα δημάρχου του Σάο Πάολο, η οποία δήλωσε ότι οι φτωχοί χρειάζονται απλά μία αγκαλιά, ενώ συνέκρινε τον εαυτό της με την Εβίτα Περόν.

«Πάντα ένιωθα σαν την Εβίτα Περόν γιατί είμαι πιο πολύ με τον λαό, αισθάνομαι μία από εκείνους», είπε η 56χρονη Μπία Ντόρια, καλλιτέχνιδα, ενώ οδηγούσε την Porsche Cayenne της στις πλούσιες γειτονιές του Σάο Πάολο, ενώ έδινε συνέντευξη στην εφημερίδα Folha de S. Paulo. «Πάντα τα πήγαινα πραγματικά καλά με τους πιο ταπεινούς ανθρώπους. Κάποιες φορές θέλουν μία χειραψία, άλλοτε θέλουν μία αγκαλιά», πρόσθεσε.

bia_doria.11.10 (1)

Η συνέντευξη της συζύγου του δημάρχου Ζοάο Ντόρια δημοσιεύθηκε την Κυριακή και προκάλεσε τον χλευασμό πολλών στην Βραζιλία, γράφει η Washington Post, καθώς πολλοί θεώρησαν ως άξεστα τα σχόλιά της, τα οποία αποκαλύπτουν το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους προνομιούχους πλούσιους της χώρας και τον υπόλοιπο πληθυσμό που υποφέρει.

Ο Ντόρια εξελέγη δήμαρχος της πιο πολυπληθούς πόλης της Νότιας Αμερικής στις 2 Οκτωβρίου και τον συγκρίνουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, γιατί ήταν ο πρωταγωνιστής της βραζιλιάνικης έκδοσης του «The Aprrentice», αλλά και επειδή έκανε προεκλογική καμπάνια περισσότερο ως επιχειρηματίας παρά ως παραδοσιακός πολιτικός. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του τον κορόιδευαν, γιατί εμφανιζόταν με κασμιρένια πουλόβερ ριγμένα στους ώμους του, εικόνα που παρέπεμπε στους καλομαθημένους πλούσιους άνδρες που αποκαλούνται «Μαουριτσίνιο» στη Βραζιλία, αλλά και επειδή έκανε γκριμάτσες, όταν χρειάστηκε να δοκιμάσει το street food του Σάο Πάολο, όπως το τηγανητό κρέας.

Οσο για την σύζυγό του, που θέλει να συγκρίνεται με την Περόν, προκάλεσε οργή λέγοντας «Η ανισότητα πρέπει να περιοριστεί. Δεν μπορείς να έχεις έναν εργαζόμενο που φτάνει στο στούντιο με διατροφικά προβλήματα. Φανταστείτε πόσο χαρούμενη θα ήμουν αν μία καμαριέρα ερχόταν γνωρίζοντας ήδη πώς να κάνει τα πράγματα. Πολύ λίγες ξέρουν»!

Ακόμη, αποκάλεσε μία φαβέλα «Αιθιοπία», ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει αλλάξει τη ζωή κάποιων εκ των βοηθών της στο τεράστιο στούντιό της, στο οποίο ετοιμάζει τα τεράστια γλυπτά της από χαλκό, ξύλο και μάρμαρο.

«Ολοι ζούσαν σε καλύβες και δεν είχαν καθόλου δόντια. Κατάφερα να βρω σπίτι για όλους τους, τους έδωσα δόντια και ένα καλό πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα είναι χαρούμενοι και μάλιστα νομίζουν ότι είναι καλλιτέχνες οι ίδιοι, επειδή είναι βοηθοί μου», είπε η Ντόρια.

Ισως ως μία απάντηση σε όλα αυτά που είπε, κάποιοι χάκαραν την ιστοσελίδα της την Κυριακή και οι φωτογραφίες των γλυπτών της αντικαταστάθηκαν με αρνητικές ειδήσεις για τον σύζυγό της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top