Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου για τα θρησκευτικά – «Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, δεν αλλάζουν τα βιβλία» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος!

Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση – Κράτησε σχεδόν δύο ώρες!

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, ο διάλογος θα συνεχιστεί και επεσήμανε ότι τα βιβλία δεν πρόκειται να αλλάξουν όσο δεν επέλθει συμφωνία βάση του διαλόγου.

Ευτυχής δήλωσε από την μεριά του ο Πάνος Καμμένος που συμμετείχε κι αυτός στη συνάντηση τονίζοντας κι αυτός ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος θα συνεχιστεί κανονικά.

Πάντως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε ότι οι αλλαγές στα νέα προγράμματα σπουδών θα εφαρμοστούν κανονικά. Για τα βιβλία των θρησκευτικών είπε ότι έχουν ήδη διανεμηθεί τα παλαιά. Για τη συνάντηση είπε ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις μετά την συνάντηση στο Μαξίμου

Ιερώνυμος: «Λυθηκαν οι παρεξηγήσεις θα συνεχίσουμε τη συνεργασία Ελλάδας Εκκλησίας. Οποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν λύθηκαν. θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία εως ότου γίνουν οι διορθώσεις στα καινούργια βιβλία».

Καμμένος: «Είμαι πολύ ευτυχής. Εγινε ένας γόνιμος διάλογος, διευκρινίστηκαν οι παρεξηγήσεις από το παρελθόν. Ο διαλογος συνεχίζεται. Ολα θα είναι κάτω από διάλογο. Τα βιβλία θα είναι τα ίδια».


Καμμένος: Γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία από Enikos_gr

Φίλης: «Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις. Ο διάλογος συνεχίζεται. Θα εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα στα Θρησκευτικά.Εχουμε διανήμει τα περισυνά βιβλία. Θα ακουστούν οι αποψεις Εκκλησίας, δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας. Δεν έχουμε αντίληψη δογματική. Θα προχωρήσουμε στην αξιολόγηση του μαθήματος στο τέλος της χρονιάς».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top