Πολιτική

Παππάς: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν σεβαστές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Βουλής- μετά από την οποία αποσύρθηκε η τροπολογία Παππά- ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο κ. Βούτσης του κατέθεσε την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία να έλθει μετά και την επόμενη προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ ούτως ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων.

«Δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βάλουμε προσκόμματα ή να το αρνηθούμε, συνεπώς έτσι και θα πράξουμε. Σεβόμαστε και τις διαδικασίες της Βουλής. Και, επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ πέρα για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο βεβαίως και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού», είπε ο κ. Παππάς στο ΑΠΕ.

Σε ερώτηση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σχετικά με το αφορολόγητο και τις συντάξεις, σύμφωνα με την «Αγορά», ο κ. Παππάς παρέπεμψε στην εισήγηση του πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία στο ακέραιο και όχι μόνο την έχει τηρήσει, αλλά έχει καταφέρει μέσα σε ένα δυσμενές, σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον να πάρει πρωτοβουλίες οι οποίες προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει τηρήσει, λοιπόν, τις δεσμεύσεις της, και κατά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και κυρίως να μην επικαλούνται επίπλαστες ή πραγματικές διαφωνίες επί του προγράμματος του χρέους ή των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία για να υπάρξουν καινούριες καθυστερήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και εν πάση περιπτώσει, οι έχοντες τη διαφωνία για την ουσία και την προοπτική του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να την επιλύσουν πάρα πολύ γρήγορα», απάντησε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top