Ελλάδα

Πρωτοφανείς διάλογοι στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να σκάσει θυμίζει η κατάσταση στο δικαστικό σώμα και όχι μόνο.

Η σημερινή προσπάθεια του Πρωθυπουργού όπου δέχθηκε τους ανώτερους δικαστικούς στο Μαξίμου, που είχε σα σκοπό να καταλαγιάσει τον αναβρασμό στους δικαστικούς κύκλους, όχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά πυροδότησε και νέες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του crashonline, πλείστοι όσοι δικαστικοί πνέουν μένεα κατά της ιεραρχίας του δικαστικού σώματος ιδιαίτερα κατά του Προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, ο οποίος στη δικάσιμο γα τις τηλεοπτικές άδειες, όπως τον κατηγορούν, προσπάθησε να καθοδηγήσει το σώμα. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνη την ημέρα διεξήχθησαν πρωτοφανείς διάλογοι μεταξύ των δικαστών του ΣτΕ με την ένταση να έχει κορυφωθεί και τουλάχιστον δύο – τρεις όρθιους δικαστικούς έτοιμους να πιαστούν στα χέρια.

Η όξυνση των πνευμάτων προήλθε από την παρέμβαση του Προέδρου ο οποίος ζήτησε από τους δικαστές, να αναβληθεί η συζήτηση, όχι όμως λόγω της περριρέουσας ατμόσφαιρας, αλλά για να μην μπουν στο θέμα της συζήτησης, που ήταν οι όροι του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για το νόμο Παππά συνολικά, είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο. Η τωρινή συζήτηση που θα έκανε το ΣτΕ αφορούσε τους όρους του διαγωνισμού και ειδικά κατά πόσο ήταν σύννομο ή όχι να πάρουν άδεια μόνο 4 κανάλια. Ο κ. Σακελλαρίου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από τους δικαστές του ΣτΕ να αναβληθεί συνολικά η συζήτηση για τον Ιανουάριο. Φυσικά, κάποιοι δικαστές δεν το δέχθηκαν και αυτό αποτέλεσε αιτία πολέμου στους κόλπους του δικαστικού σώματος.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ η οποία τάχθηκε υπέρ του κ. Σακελλαρίου, αποτέλεσε ένα ακόμα σημείο όξυνσης που ανάγκασε δύο έμπειρους δικαστές να παραιτηθούν από την Ένωσή τους. Και η σημερινή όμως μέρα με τις νέες δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου όχι μόνο δεν ήταν πυροσβεστικές, αλλά πυροδότησαν νέο κύμα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε ότι : «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας που επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην δικαιοσύνη και την βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας», αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του.

Συνολικά όμως, η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία της Δικαισούνης σήμερα, δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε δικαστικούς, νομικούς και πολιτικούς κύκλους. Οι περισσότεροι την εξέλαβαν σαν προσπάθεια χειραγώγησης και φίμωσης της Δικαιοσύνης με το αντάλλαγμα από την κυβέρνηση, της αύξησης των μισθών των ανώτατων δικαστών. Αυτό τουλάχιστον αφήνουν ευθέως να εννοηθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top