Ελλάδα

Ρόδος: Ο 61χρονος Ολλανδός που ζήτησε να σκορπιστεί η τέφρα του στην Ελλάδα

Τα τελευταία 20 χρόνια είχε ταξιδέψει πάνω από 40 φορές στη χώρα μας!

Ταξίδεψε πολλές φορές στην Ελλάδα, την αγάπησε και τελικά ζήτησε, όταν πεθάνει, να σκορπιστεί η τέφρα του στην ελληνική γη και συγκεκριμένα τη Ρόδο. Ο 61χρονος Cees Rokven απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο. Μόνο τα τελευταία 20 χρόνια είχε επισκεφθεί τη Ρόδο μαζί με την οικογένειά του πάνω από 40 φορές!

Ο Ολλανδός αγάπησε πραγματικά τη Ρόδο. Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Σάββας Μαλώτρας, ιδιοκτήτης του καταστήματος που σύχναζε ο 61χρονος, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα είχε τόσο πολύ αγαπήσει τους Ροδίτες και τη Ρόδο αλλά και τους κατοίκους των Μαριτσών όπου σύχναζε, που είχε προμηθευτεί τη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή Μαριτσών και παρακολουθούσε πολλούς από τους αγώνες που έδιναν!

RODOS2

«Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα και το νησί μας – είπε ο κ. Μαλώτρας μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ- το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός πήρε τέτοια απόφαση. Να ζητήσει δηλαδή να σκορπιστεί η τέφρα του, στο χώρο που αγάπησε!»

Έτσι κι έγινε προχθές (Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, οι φίλοι, οι συγγενείς και η οικογένεια του 61χρονου Ολλανδού που ήρθαν στη Ρόδο για τον σκοπό αυτό, διασκόρπισαν την τέφρα του στην παραλία ανάμεσα σε Ιαλυσό και Κρεμαστή, που ο ίδιος είχε λατρέψει και έκανε τις διακοπές του κάθε χρόνο.

Η σύζυγος Frankie Raaijmakers μιλώντας στους φίλους και τους συγγενείς επισήμανε: «Αγαπητοί φίλοι, ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ μαζί μου για να πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία του. Ήθελε να αφήσει ένα μέρος από τον εαυτό του εδώ στην παραλία της Ιαλυσού κοντά στους Έλληνες φίλους του.

RODOS11 (1)

Ήρθαμε το 1997 εδώ μαζί με τους φίλους μας, κατά τύχη. Ήταν κοντά στο διαμέρισμά μας και είχαμε την ευκαιρία να καθόμαστε και να απολαμβάνουμε τις μπύρες μας, σε μικρή απόσταση από την παραλία. Για 15 μέρες είχαμε υπέροχες διακοπές. Την τελευταία μας βραδιά, είχαμε ένα μεγάλο μπάρμπεκιου με τους καλύτερους φίλους του Cees στη Ρόδο, τον Σάββα Μαλώτρα και τον Σάκη Μαλώτρα. Μετά από 4 χρόνια, ήρθαμε ξανά στη Ρόδο με τους φίλους μας. Μείναμε σε ένα άλλο ξενοδοχείο σε άλλη παραλία. Από περιέργεια πήγαμε να δούμε αν ήταν ακόμα εκεί το Rainbow και εκπλαγήκαμε όταν μας θυμήθηκαν και ήξεραν ποιοι είμαστε. Έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση σε εμάς που από τότε ερχόμασταν στη Ρόδο δύο φορές τον χρόνο! Όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί, «χτίσαμε» μια μεγάλη ομάδα φίλων. Οι περισσότεροι από αυτούς, είχαν κλείσει στην καρδιά τους τη Ρόδο.

Γι’ αυτό σήμερα νιώθω υπέροχα που όλοι εσείς είστε κοντά μου να κάνουμε αυτό που ήθελε εκείνος. Να τον αφήσουμε δηλαδή εδώ, στον τόπο που αγάπησε, στο νησί που λάτρεψε και άφησε για πάντα στην καρδιά του.

Αγαπημένε μου Cees, τώρα αφήνω ένα μέρος του εαυτού σου, εδώ κοντά στους Έλληνες φίλους σου όπως θα ήθελες. Και πίνουμε στις υπέροχες αναμνήσεις μας εδώ, έτσι όπως θα ήθελες, μαζί με όλους τους φίλους και τους συγγενείς μας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top