Ελλάδα

Ryanair: Ακυρώνει 110 πτήσεις από, προς και εντός Ελλάδας

Ποιους κατηγορεί και από ποιους ζητάει να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στους ελληνικούς αιθέρες η Ryanair.
Δεν μένει ανεπηρέαστη η Ryanair από την απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι προχωράει στην εξαναγκαστική ακύρωση 4 πτήσεων το βράδυ του Σαββάτου (8 Οκτωβρίου) και όλων των πτήσεων (106 σε σύνολο) προς/από και εντός Ελλάδος, την Κυριακή (9 Οκτωβρίου) λόγω της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με πιθανότητα περισσότερων ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία τονίζει ότι η Ryanair και άλλες Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, έχουνε επανειλημμένα καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από μικρές ομάδες (Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ), λαμβάνοντας τα παρακάτω μέτρα:

1- Οι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματα τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες.
2- Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ.
3- Να μην επηρεάζονται οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του εναέριου χώρου της χώρας που έχει απεργία.
4- Να επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουνε επιστροφή χρημάτων των εξόδων που ορίζει ο νόμος EU261 από τους παράγοντες των απεργιών.

Τέλος η εταιρεία παροτρύνει όλους πελάτες που ταξιδεύουνε από/προς Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους μέσω του Ryanair.com προτού πάνε στο αεροδρόμιο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top