Πολιτική

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία -Ο ανασχηματισμός πρωταγωνιστεί στα «πηγαδάκια» του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια κρίσιμη ψηφοφορία, η οποία θα κρίνει τις εσωκομματικές ισορροπίες και τη σχέση κυβέρνησης-κόμματος, ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις, το σώμα του Συνεδρίου θα κληθεί να αποφασίσει για το αν ο αριθμός των μελών της ΚΠΕ θα μειωθεί σε 151 από 201, αλλά και η ποσόστωση 25% για τη συμμετοχή βουλευτών και κρατικών στελεχών.

Ο συνεδριακός διάλογος ολοκληρώνεται απόψε αργά το βράδυ με τη ψηφοφορία επί της Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου και τη δευτερολογία κατά πάσα πιθανότητα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αύριο, τελευταία μέρα, θα διεξαχθούν μόνο οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου, ΚΠΕ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Στους διαδρόμους και στα «πηγαδάκια» του Συνεδρίου κυριαρχεί το ζήτημα της εκλογής Γραμματέας της ΚΠΕ, δηλαδή αν τελικά κάποιος κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης θα μετακομίσει στην Κουμουνδούρου, αλλά και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις για το χρόνο των αλλαγών στην κυβέρνηση, με πιθανότερο σενάριο ωστόσο ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top