Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής: Ο κομμουνισμός είναι ο στόχος-Αν κρατήσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα μείνουμε για δέκα χρόνια

Η ιδέα του κομμουνισμού είναι ο προσανατολισμός. Ο σοσιαλισμός θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει. Οι βουλευτές και το κόμμα έχουν μείνει έξω από το σχεδιασμό.

Προς τα πού να πηγαίνει μια αριστερή κυβέρνηση, διερωτήθηκε ο ακαδημαϊκός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, στο συνέδριο του κόμματος.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να περνάει δυνατότητες από το κεφάλαιο στην εργασία, είπε για να προσθέσει: “Κάθε φορά που πετυχαίνουμε κάτι θα πρέπει να προχωράμε στο επόμενο βήμα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα του κομμουνισμού είναι ο προσανατολισμός. Ο σοσιαλισμός θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει. Οι βουλευτές και το κόμμα έχουν μείνει έξω από το σχεδιασμό.

Αν προσπαθούμε να προχωρήσουμε στο δημοκρατικό σοσιαλισμό θα πρέπει κάθε σχέδιο να μπαίνει σε διαβούλευση, είπε ο κ. Δουζίνας, σημειώνοντας πως αυτό είναι που θα φέρει μαζί την κυβέρνηση, το κόμμα και τα κινήματα. Όπως παραδέχθηκε “είναι θέμα ιδεολογικό και βαθύτατο πολιτικό που έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να αλλάξει”.

“Κόμμα και βουλευτές πρέπει να μπουν στην καρδιά της πολιτικής που έχουμε. Αν κρατήσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα μείνουμε για δέκα χρόνια”, κατέληξε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top