Πολιτική

Σπίρτζης: Μικροκομματικά παιχνίδια πίσω από την απεργία των ελεγκτών

Για απεργία χωρίς αιτήματα κατηγορεί τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ο Χρήστος Σπίρτζης, όπως και ότι υπηρετούν μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, απειλώντας με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο με τους ελεγκτές, ακόμη και σήμερα, τονίζοντας «Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο με συγκεκριμένα αιτήματα, η πόρτα του υπουργείου ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτή. Τους περιμένουμε. Διαφορετικά, χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ».

Σύμφωνα με το υπουργείο, στη χθεσινή συνάντηση με τα σωματεία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα αιτήματα τους, η απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου ήταν ότι δεν έγινε διαβούλευση και ότι πιάστηκαν εξαπίνης. Σε δεύτερη, όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, επιβεβαιωτική ερώτηση αν αυτά είναι τα αιτήματα του κλάδου και εάν έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα, η απάντηση ήταν ότι «αυτά είναι…». Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα.

«Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι. Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά», αναφέρει ακόμη.

«Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο η πόρτα του υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή. Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο υπουργείο. Διαφορετικά χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top