Πολιτική

Σταθάκης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Grexit

Την δική του απάντηση για τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που επαναφέρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit έδωσε ο υπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ξορκίζοντάς τα μίλησε για “σενάρια επιστημονικής φαντασίας”.

Σε συνέντευξή του στον Real fm, αναφέρθηκε στη διάσταση απόψεων ΔΝΤ-Ευρωπαίων στο θέμα του χρέους λέγοντας: “το χάσμα παραμένει. Θα είναι μία περίοδος που θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις πως θα διαμορφωθούν”.

Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε τα περί grexit “σενάρια επιστημονικής φαντασίας”, λέγοντας πως “η Ελλάδα έχει έναν οδικό χάρτη. Το 2017 είναι έτος που όλοι προσδοκούν επιστροφή στην ανάπτυξη”, σχολιάζοντας ότι θα έχει παρά μόνο διαδικαστικές αξιολογήσεις “και γι ‘ αυτό το αποκαλώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας”.

Ο ίδιος, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις ( όπως η αδειοδότηση επιχειρήσεων), προσφέρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προχωρά σε συμφωνίες με την επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά δε στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε πως αυτή εξαρτάται από : τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της συζήτησης για το χέρσο,) και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top