Οικονομία

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ! 5.000 πλειστηριασμοί φέτος και 50.000 το 2017

Φουντώνει μέρα με την ημέρα η οργή των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, πολλές φορές ακόμη και για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα Ειρηνοδικεία για πλειστηριασμό βρίσκονται τουλάχιστον 5.000 ακίνητα μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι τραγικές αφού θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο 50.000 ακίνητα όλων των ειδών.

Πρόκειται για έναν τεράστιο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση η οποία ως αντιπολίτευση είχε συμμετάσχει ενεργά στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και τον οποίο προσπάθησε να ξεφορτωθεί με το non paper που έδωσε στη δημοσιότητα αγγίζοντας επιλεκτικά πτυχές του προβλήματος και επιλέγοντας συγκεκριμένους φταίχτες για να κουνήσει το δάκτυλο ξεχνώντας κάτι πολύ σημαντικό. Για τα χρέη προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι) δεν υπάρχει επί της ουσίας καμία προστασία και μπορούν να γίνουν κατασχέσεις ακόμη και πρώτων κατοικιών και για 500 ευρώ αν όσοι χρωστούν δεν σπεύσουν να προβούν σε ρύθμιση.

Γιατί αν και υπάρχουν ασυνεπείς δανειολήπτες που έχουν αλλά δεν πληρώνουν υπάρχουν και δανειολήπτες οι οποίοι ενώ θέλουν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους δεν μπορούν λόγω της δυσμενούς οικονομικής τους κατάστασης.

Ενδεικτικές περιπτώσεις από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας

Για πολίτη με συνολική οφειλή 12.581 ευρώ βγήκαν στο σφυρί τρία διαμερίσματα στη Θεσ/νίκη 64, 47 και 43 τ.μ. και ένα πάρκινγκ 11 τ.τ.

Για ιδιώτη στο Μαρούσι που χρωστά σε άλλον ιδιώτη 480 ευρώ ζητήθηκε ο πλειστηριασμός διαμερίσματος.

Για πολίτη που χρωστά 9.996 ευρώ γράφτηκε στο πινάκιο ο πλειστηριασμός ενός αγρού και 2 ορόφων από κατοικία.

Τράπεζα βγάζει στο σφυρί πρώτη κατοικία για χρέος 100.000 ευρώ και μια διώροφη κατοικία για δάνειο 360 χιλ. ευρώ.

Ιδιώτης χρωστά σε εταιρεία 314 χιλ. ευρώ και το σπίτι του βγαίνει στο σφυρί.

Άλλη εταιρεία ζητά τον πλειστηριασμό διαμερίσματος για χρέος 15.300 ευρώ.

Δανειολήπτης χρωστά σε συνεταιριστική τράπεζα 26 χιλ. ευρώ και βγαίνει στο σφυρί διαμέρισμα πρώτη κατοικία του την Αθήνα.

Άλλος ιδιώτης χρωστά σε ιδιώτες 18 χιλ. ευρώ και βγαίνουν στο σφυρί δύο διαμερίσματά του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top