Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιολογημένη η οργή των συνταξιούχων -Απαράδεκτη η ρίψη χημικών

Η οργή των συνταξιούχων είναι δικαιολογημένη, μετά από τις συνεχεία περικοπές της τελευταίας πενταετίας, σχολίασε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε συνταξιούχους, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτο γεγονός και αναίτια επίθεση.

Ακόμη, ζητά τη διενέργεια έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών και την τιμωρία των υπευθύνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ σε συνταξιούχους και ζητάει την άμεση διεξαγωγή έρευνας για καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων της αναίτιας επίθεσης.

Οι επιπτώσεις από τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων από ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργήσει απόγνωση και δικαιολογημένη οργή σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει τη ζοφερή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στην κατεύθυνση ενός κοινωνικά δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από το διάλογο για την δικαιότερη επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top