Πολιτική

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Ποιο είναι το ζήτημα που απασχολεί τον πρωθυπουργό

Αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό δεν είναι άλλο από το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός ο οποίος θεωρείται μονόδρομος λόγω του εξαιρετικά δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος σε μία προσπάθεια να υπάρξει αντιστροφή του κλίματος.

Το τελευταίο διάστημα, εξάλλου, είτε με έμμεσο τρόπο, είτε και με ευθείς παραινέσεις όπως αυτή του Γιώργου Τσίπρα ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να ξεφορτωθεί τα βαρίδια, το θέμα του ανασχηματισμού έρχεται συχνά – πυκνά στο προσκήνιο. Πηγή προβληματισμού, επίσης για τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί το γεγονός αν θα πρόκειται για σαρωτικό ανασχηματισμό ή ένα πιο «ελαφρύ» ανασχηματισμό.

Αυτό που καλείται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι να επιλέξει αν θα κάνει τον ανασχηματισμό αμέσως μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Οκτωβρίου ή θα περιμένει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του συνεδρίου για την επιλογή αν και αναμφίβολα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ήταν μια πιο ασφαλής επιλογή, καθώς θα έχει κλείσει ένας κύκλος για την κυβέρνηση και για πολλούς υπουργούς οι οποίοι έχουν δηλώσει ανοικτά ή μη ότι θέλουν να αποχωρήσουν. Ανάμεσά τους ο Νίκος Τόσκας αλλά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεν θα είναι οι μόνοι καθώς κάποιες πληροφορίες θέλουν τον ανασχηματισμό να είναι σαρωτικός με τον Τσίπρα να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης που έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκειά του ή έχουν πάψει να εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους επιλέγησαν, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Δραγασάκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top