Πολιτική

Τόσκας: Για τη χρήση χημικών εναντίον των συνταξιούχων φταίει η πρωτοβουλία

«Οσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας», είπε ο Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας τη χρήση χημικών στην πορεία συνταξιούχων, τη Δευτέρα, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Με πολύ γρήγορους ρυθμούς εδραιώνεται η αντίληψη του ενδεδειγμένου χειρισμού των προβλημάτων του πολίτη», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη στην «Αγορά».

«Οποιος νομίζει ότι οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια ημέρα είναι βαθιά γελασμένοι. Χρειάζεται χρόνος, μεθόδευση, σχέδιο, εκπαίδευση και αυστηρές οδηγίες», δήλωσε ακόμη ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας «το κράτος θέλει και αστυνομία και στρατό και κρατικούς θεσμούς. Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία. Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές».

Σε ερώτηση για το εάν είναι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη, απάντησε: «Kάθε στιγμή… Εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω σκυτάλη σε οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε “βιδωμένοι” σε καρέκλες».

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top