Ελλάδα

Tρίτεκνη οικογένεια έσωσε την περιουσία της από τις τράπεζες

Τρίτεκνη οικογένεια δανειοληπτών γλίτωσε στο παρά πέντε το σύνολο της περιουσίας της από τις κατασχέσεις, χάρις την Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδίκη Σητείας.

Όπως τονίζει ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 136.852,77 ευρώ σε διάφορες τράπεζες και της συζύγου 142.213,75 ευρώ. Συνολικά η οικογένεια οφείλει, το ποσό των 279.066,52 ευρώ.

Ο σύζυγος είναι συνταξιούχος και η σύζυγος επαγγελματίας αγρότισσα, η περιουσία τους αποτελείται από κύρια κατοικία, 33 αγροτεμάχια και 14 κτίσματα, ενώ τα ετήσια εισοδήματά τους, μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ( ο οφειλέτης,976,56 ευρώ από την σύνταξη και η οφειλέτρια 150,00 ευρώ, από αγροτικά εισοδήματα, (παρουσιάζει παθητικό).

Το Ειρηνοδικείο της Σητείας, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με την οποία:
1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει λαμβανομένων υπόψη της περιουσιακής και εισοδηματικής τους κατάστασης του συνόλου των χρεών τους και της οικονομικής τους δυνατότητας σύμφωνα δε με τις βιοτικές τους ανάγκες, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, εναντίων των αιτούντων και την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

3) Ορίζει μηνιαία δόση 200 ευρώ, και για τους δυο, ποσό το οποίο είχαν προτείνει οι ίδιοι, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει οριστεί να συζητηθεί, στις 24-2-2017

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο της Σητείας είναι σημαντική για την οικογένεια των δανειοληπτών, είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία, (λόγω μειωμένης ρευστότητας), που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους στην εν λόγω νομοθεσία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top