Πολιτική

Τσακαλώτος: Πανούργος ο Σόιμπλε -Σαν γαζέλα ανάμεσα σε 2 ελέφαντες η Ελλάδα στην κόντρα για το χρέος

Πανούργο πολιτικό χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, ενώ παρομοίασε την Ελλάδα με… γαζέλα, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ελέφαντες, στο ζήτημα του χρέους.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Bloomberg, τόνισε ότι η διαφωνία της Γερμανίας με την ελάφρυνση χρέους είναι σε αντίθεση με την απαίτησή της να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Γερμανό ομόλογό του, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον.

«Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα θα έχει αποτέλεσμα, το ΔΝΤ θα μετάσχει και ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους. Κάτι πρέπει να δώσει, πιστεύω ότι βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Είναι πανούργος πολιτικός. Είναι στο προσκήνιο για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν μπορείς να τα έχεις και τα τρία αυτά στοιχεία», πρόσθεσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, παρομοίασε την Ελλάδα με μία γαζέλα, που προσπαθεί να αποφύγει να ποδοπατηθεί από δύο ελέφαντες που μάχονται, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

«Πρέπει πραγματικά να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να χτυπήσουν τα κεφάλια τους για να φτάσουμε σε μία λύση», πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top