Πολιτική

Τσίπρας: Λαγός ο Καλογρίτσας και έδωσε 60 εκατ.ευρώ; Να πάμε όλοι για κυνήγι να κονομήσουμε

Επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ο Πρωθυπουργός κατά την δευτερολογία του αναφορικά με την υπόθεση Siemens αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός στην δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαφθορά, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδεχθεί αν σ’ αυτό τον τόπο υπήρξε «σκάνδαλο Siemens».

«Κάνατε πως δεν ακούσατε κ. Μητσοτάκη σαν να μην συνέβη τίποτα και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες σας. Θα περιμένω την δευτερολογία σας. Οταν μιλάτε πάντως για Siemens δεν βάζετε ποτέ την λέξη σκάνδαλο μπροστά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. .

Διερωτήθηκε αν η ΝΔ θα βάλει πλάτη να διεκδικήσουμε όσα χάθηκαν από τις μίζες και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν απαντήσατε στην ομιλία σας και ήσασταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το μόνο που θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό πως όλοι ίδιοι είναι. Δεν ήξερα πως η διαπλοκή 40 χρόνια στη χώρα είχε το όνομα Καλογρίτσας. Ήταν στενός φίλος του Φλωράκη».

Λαγός ο Καλογρίτσας; Να πάμε όλοι για κυνήγι να κονομήσουμε

Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ για εύνοια στον Χρ. Καλογρίτσα και για την δήλωση του επιχειρηματία ότι υπήρξε «λαγός» στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

«Εγώ δεν ξέρω κανένα λαγό να πληρώνει 20 εκατομμύρια στην αρχή και άλλα 60 στη συνέχεια. Αν εσείς ξέρετε κανέναν τέτοιο λαγό, να πάμε όλοι για κυνήγι να κονομήσουμε τίποτα σ’ αυτό τον τόπο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν θα επιστρέψουν τα «κόκκινα» δάνεια. «Γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;» είπε.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν απάντησε για όσα του είπε «για τον κ. Παπασταύρου, τον κ. Σκλαβούνο, είπατε για λίστα Τσίπρα και αναμασήσατε πρωτοσέλιδα κίτρινων εφημερίδων». Μάλιστα εγκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «ως κοινός συκοφάντης έρχεστε εδώ και λέτε για πόθεν έσχες Σταθάκη-Φλαμπουράρη» λέγοντας πως γι’ αυτό αποφάνθηκε η επιτροπή πόθεν έσχες, ενώ για τον Γ. Κατρούγκαλο είπε πως έχει ζητήσει συγνώμη η εφημερίδα που το ανακίνησε. Οσο για την μετοχική σύνθεση της εφημερίδας «Αυγή» και την συμμετοχή off shore εταιρείας υποστήριξες ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Για την παρέμβαση στο ΣτΕ

Σας άκουσα να λέτε κ. Μητσοτάκη πως παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη. Η παρέμβασή μας ήταν – σύμφωνα με εσάς – πως στη ΔΕΘ είπα πως πιστεύω πως ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός, αλλά πρόσθεσα πως σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τι θέλατε να πω δηλαδή; Οτι ο νόμος μας ήταν αντισυνταγματικός. Και αυτό που είπα ήταν παρέμβαση. Ενώ όταν εσείς σε τηλεοπτική σας συνάντευξη (ΣΚΑΪ-Παπαχελάς) λέγατε πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο νόμος να σταθεί στο ΣτΕ δεν κάνατε παρέμβαση.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση να προστατέψει την α’ κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για απόπειρα «bullying» κατά των δικαστικών λειτουργών.

Για τους πλειστηριασμούς

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο.

Θέλω να σας δώσω τα επίσημα στοιχεία. Να δούμε τι πλειστηριασμοί γίνονταν. Το 2008 έγιναν 43 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το 2010 έγιναν 48 χιλιάδες. Το 2011 44.100. Το 2015 κανένας. Δεν έγιναν γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση. Και το 2016 έχουν γίνει 500. Αλλά ο λαός τώρα έμαθε ότι υπάρχουν πλειστηριασμοί. Τώρα σας έπιασε ο πόνος. Είχατε μνημονιακή δέσμευση.

Επίθεση σε Γεννηματά-Σημίτη

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Είπε η κ. Γεννηματά την ίδια βαριά κουβέντα. Είπε κι εκείνη κάτι το οποίο αναμασάτε ως καραμέλα για τα περιβόητα “ορφανά του Τσοχατζόπουλου”, που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Αφήνει υπονοούμενα για συνενόχους στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα, γιατί αν δεν το κάνετε είστε κοινοί συκοφάντες. Δεν συκοφαντείτε το ΣΥΡΙΖΑ, θίγετε υπολήψεις ανθρώπων και χιλιάδες αγωνιστές, μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έβλεπαν τα ιδανικά και τα συνάντησαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε αόριστα και να θίγετε υπολήψεις. Σας προκαλώ να μην ρίχνετε λάσπη και να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις».

Συνεχίζοντας είπε απεθυνόμενος προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Το οξύμωρο είναι να μιλάτε για “ορφανά Τσοχατζόπουλου” όταν είστε τα αναγνωρισμένα τέκνα των πολιτικών επιλογών της περιόδου του Τσοχατζόπουλου. Όταν έγιναν αυτά τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της μίζας, της Siemens, των Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Παπαντωνίου. Άλλος ήταν πρωθυπουργός και είναι στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα – χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Σημίτη – επικαλέστηκε πληροφορίες ότι διοργανώνει δείπνα για να «φάνε» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Οργανώνει και δείπνα με βασικό μενού την ίδια. Δεν ξέρω αν σ’ αυτά συμμετέχουν και… γάτες Ιμαλαΐων ακούω ότι μετέχουν και γάτες Ιμαλαΐων» είπε ο Πρωθυπουργός. Υποστήριξε δε ότι «τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων Σημίτη που θα σας κυνηγάνε πολιτικά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top