Πολιτική

Γεωργιάδης: Υπέρογκες αμοιβές για δύο εκπομπές εσωτερικής παραγωγής ενέκρινε η ΕΡΤ

Υπέρογκες αμοιβές για δύο εσωτερικές παραγωγές ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Οπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης, θα πληρώσει για τις δύο εκπομπές που θα παρουσιάζουν τη μία ο Πάνος Χαρίτος και την άλλη ο Βασίλης Ταλαμάγκας, 192.0056 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Παράλληλα σημειώνει ότι στη Διαύγεια δεν έχει επισυναφτεί η αναλυτική κοστολόγηση παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως συνημμένη.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι με σχετικές αποφάσεις της η ΕΡΤ ενέκρινε δύο εκπομπές εσωτερικής παραγωγής συνολικής δαπάνης 192.005 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για τε τις εκπομπές «Επωνύμως», παρουσιαστής της οποίας εμφανίζεται ο ο κ. Βασίλειος Ταλαμάγκας, γενικός συντονιστής του τομέα Ειδήσεων της γενικής διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Η σχετική δαπάνη ύψους 89.258 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την προβολή 24 επεισοδίων της συγκεκριμένης εκπομπής θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ του οικονομικού έτους 2016 και 2017.

Κατά τον ίδιο τρόπο η δεύτερη εκπομπή εσωτερικής παραγωγής 35 επεισοδίων με τίλο Focus δαπάνης ύψους 102.747 ευρώ πλέον ΦΠΑ παρουσιαστής της οποίας εμφανίζεται ο κ. Πάνος Χαρίτος, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης στις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια δεν είναι επισυναπτόμενα το αναλυτικό κοστολόγιο της κάθε εκπομπής ούτε το πρακτικό Επιτροπής Κοστολογίου, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται ως συνημμένα στις σχετικές αυτές αποφάσεις.

Το γεγονός αυτό δεν συμβαδίζει με το σχετικό πρακτικό του ΔΣ της ΕΡΤ το οποίο αναφορικά με τη διαδικασία έγκρισης εσωτερικών παραγωγών ορίζει ότι οι αυτές γίνονται με όρους χρηστής διαχείρισης, απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας και εντός των προϋπολογισμών της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τα εξής:

Ο κ. Ταλαμάγκας θα αμείβεται και γαι τις δύο θέσεις, δηλαδή και σαν παρουσιαστής της εκπομπής και σαν γενικός Συντονιστής του Τομέα Ειδησεων της ΕΡΤ;
Ο κ. Χαρίτος θα αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής Focus
Υπάρχουν ανάλογες αμοιβές για τέτοιου είδους εκπομπές

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top