Ελλάδα

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνοδεύει μουσικά τον «Μετανάστη» Τσάρλι Τσάπλιν

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «πατάει» πάνω σε πρωτότυπη μουσική και συνοδεύει την ταινία «The Immigrant» του Τσάρλι Τσάπλιν σε δύο προβολές. Στο Λαύριο και το Μέγαρο Μουσικής.

Οι δύο εκδηλώσεις έχουν φιλανθρωπική χροιά μιας και τα έσοδα θα διατεθούν για παιδιά πρόσφυγες.

Η ανθρώπινη τραγωδία έχει την τάση να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, να τους ωθεί στο να δρουν συλλογικά, ώστε κάπως να απαλύνεται ο πόνος.
Αυτή η ανάγκη έφερε κοντά τους ανθρώπους του Ιδρυματος Fluxum, του Flux Laboratory, και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Κοινή τους επιθυμία και κινητήριος δύναμη αυτής της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, καθώς και η ουσιαστική «hands on» δράση στο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της μακρόπνοης συνεργασίας, διοργανώνουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη ευγενική υποστήριξη του ΟΜΜΑ, και την οικονομική ενίσχυση του Flux Laboratory, την προβολή της ταινίας «The Immigrant».

Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917, αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, θα διατεθούν εξ’ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων, για το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση των δωρητών από το Flux Laboratory.

cha4_0

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μια σύνθεση ορχήστρας δωματίου με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Ορχήστρας και τη σύμπραξη τζάζ κουαρτέτου, θα συνοδεύσει την προβολή της ταινίας, σε πρωτότυπη μουσική του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Stephane Tsapis, ο οποίος θα αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου.

Λαυριο

Έχοντας τη μουσική ως κοινό παρονομαστή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Stephane Tsapis δίνουν ραντεβού λίγες μέρες νωρίτερα, στις 24 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου για να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τα διαφορετικά μουσικά είδη.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα, το σύνολο των φιλοξενούμενων του Κέντρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Μετανάστη» του Charlie Chaplin με τη συνοδεία της Κ.Ο.Α. στο φιλόξενο χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ο οποίος ευγενώς παραχωρήθηκε για την εκδήλωση αυτή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στιγμές αυτής της ολοήμερης συνάντησης θα λάβουν τη μορφή μιας ταινίας μικρού μήκους, της Ελληνοελβετίδας Δάφνης Μπενγκόα, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 27 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Εισιτήρια: 20 και 40ευρώ

FLUΧUM FOUNDATION
Το ίδρυμα Fluxum συνεργάζεται με ανοιχτό πνεύμα ενθαρρύνοντας καινοτόμα πρότζεκτς.
Μοιράζεται την εμπειρία του υποστηρίζοντας δημιουργικές παραστάσεις, αλλά και την εκπαίδευση στους τομείς του χορού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το ίδρυμα Fluxum προωθεί την πολιτιστική πρόσβαση μέσω νέους τρόπους διαμεσολάβησης.

Συνεργάζεται στενά με το Flux Laboratory το οποίο λειτουργεί ως χώρος έκθεσης, περφόρμανς, εκπαίδευσης, και συνάντησης.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top