Ελλάδα

«Ηθελαν αίμα» κατέθεσε μάρτυρας για την επίθεση χρυσαυγιτών κατά του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Για «ανθρωποκτόνο σκοπό» των χρυσαυγιτών που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 μίλησε και ο επόμενος μάρτυρας στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Βαξεβάνης.

«Βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια… Κάποιοι ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω. Είχαν ταχύ βήμα, ήταν δυο μπουλούκια που έρχονται και σμίγουν (…). Έκαναν τόξο, μας περικύκλωσαν βρίζοντας …» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως ανάμεσά τους ήταν και οι κατηγορούμενοι Χατζηδάκης, Πανταζής και Αντωνακόπουλος.

Ο μάρτυρας περιέγραψε μια πραγματική μάχη με τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους: «Νιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει και να μου ρίχνει μια μπουνιά. Ο Αντωνακόπουλος κρατούσε ξύλο. Ξεκινάνε οι ροπαλιές. Κάποιος άλλος σήκωσε ένα ξύλο, έκανα δεξιά να το αποφύγω και την τρώω στο φρύδι. Ενστικτωδώς σήκωσα το χέρι μου κι έτσι έφαγα τις υπόλοιπες στο χέρι μου, στον αγκώνα, την ωμοπλάτη, είχα αρχίσει να γυρνάω το σώμα μου προς τα δεξιά, προς το έδαφος… Δεν μπόρεσα να δω πόσοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, είπε πως τον είδε πεσμένο στην άσφαλτο και του έδωσε την αίσθηση πως ψυχομαχάει: «Επεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω (…). Τότε άκουσα, πρέπει να ήταν ο Χατζηδάκης, τη φράση “το Πέραμα από δω”, είδα ότι κάποιοι πετάνε πέτρες, πολλές πέτρες, και τα καδρόνια που κρατούσαν στα χέρια τους. Εκεί σταμάτησε η επίθεση. Πρέπει να κράτησε πέντε λεπτά». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δράστες «ήθελαν αίμα».

Την ίδια ώρα, δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, με την πρόεδρο να διακόπτει τη διαδικασία και συνήγορο υπεράσπισης να σχολιάζει απευθυνόμενος στην πολιτική αγωγή του ΠΑΜΕ: «Ας όψεται ο Καραμανλής που σας έκανε νόμιμο κόμμα».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top