Ελλάδα

ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ –Έξαλλος ο Τσακνής

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ όταν είδαν τη μισθοδοσία τους για το μήνα Νοέμβριο.

Αρκετοί από αυτούς είδαν τον μισθό τους κουτσουρεμένο και έψαχναν να βρουν τον λόγο.

Λίγο αργότερα ήρθε στα e-mail τους το εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Νοεμβρίου 2016 (Β6Λ) θα γίνει παρακράτηση από το πληρωτέο ποσό της μισθοδοσίας και δικαιούχο τη δικηγορική εταιρεία (……..) η πρώτη δόση από τις τρεις του εργολαβικού δικαιώματος όπως αυτή έχει συμφωνηθεί.

Με εκτίμηση,

Τμήμα Μισθοδοσίας Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

ERT_Misthodosia01

ERT_Misthodosia01-600x413

Την επομένη, (25/11/2016) όταν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, πληροφορήθηκε το «κούρεμα» των μισθών. έστειλε με την σειρά του e-mail σε όλους τους εργαζόμενους που υπέστησαν τις περικοπές στο οποίο ανέφερε:

Αγαπητοί συνάδελφοι!

Χτες το βράδυ ενημερώθηκα απο εργαζομένους που είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με δικηγορικά γραφεία, ότι τους παρακρατήθηκε μέρος της μισθοδοσίας, προκειμένου να αποδωθεί στα εν λόγω γραφεία η αμοιβή τους για την επαναπρόσληψή τους.
Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.
Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα.

Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

ERT_Misthodosia02-600x240

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top