Πολιτική

Λεβέντης: Πριν λέγατε Εξω οι Αμερικάνοι και τώρα παρακαλάτε τις ΗΠΑ

Τα παράπονά του για το γεγονός ότι δεν ήταν προσκεκλημένος στο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο εξέφρασε στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε τη διαμαρτυρία του ότι αποκλείστηκαν και δεν προσκλήθηκαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δείπνο που παραχώρησε η Προεδρία, προς τιμήν του Μπάρακ Ομπάμα και υποστήριξε ότι αυτοί που το αποφάσισαν «κρύφτηκαν πίσω από το αυστηρό πρωτόκολλο».

«Τι θα ενοχλούσε να ήμασταν τρεις καρέκλες παραπάνω; Η κ. Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης; Μήπως υπάρχει φόβος να μάθει ένας ξένος ηγέτης ότι κάποιοι έχουμε άλλες, διαφορετικές σκέψεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Τι δήλωσε για το Πολυτεχνείο

Μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία, χαρακτήρισε την 17η Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας «ότι άνθρωποι απένταροι, χωρίς καμία σιγουριά, πρόταξαν τα στήθη τους σε μια οργανωμένη χούντα, για να την διαφυλάξουν».

Ο κ. Λεβέντης μίλησε «για εποχές που αλλάζουν» και επιτέθηκε σε κόμματα που, όπως είπε, «επί χρόνια έλεγαν έξω οι αμερικάνοι και θεωρούν σήμερα επίτευγμα ότι ήρθε στη χώρα μας ο Αμερικανός πρόεδρος».

«Είδατε πως αλλάζουν τα πράγματα; Κάποτε κάποιοι έκαναν σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία και τώρα περιμένουν να παρέμβουν οι αμερικανοί» είπε ο κ. Λεβέντης φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση. Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα ανέφερα ότι τα κόμματα που έλεγαν «έξω οι Αμερικανοί» τώρα νομίζουν ότι άλλαξε κάτι επειδή ήρθε ένας πρόεδρος των ΗΠΑ. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν θα κερδίσει τίποτα στη μάχη για τη διευθέτηση του χρέους και αποκάλυψε ότι έχει ήδη μεταφέρει την άποψή του στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παραδέχτηκε, εντωμεταξύ, ότι και ο ίδιος εξεπλάγη από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. «Και εγώ πίστευα ότι θα βγει η Κλίντον. Πίστευα ότι θα εφοβούντο να τον ψηφίσουν» είπε αναφερόμενος στο εκλογική αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για διαφορετικές απόψεις του κόμματος του με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ως προς τις παθογένειες της χώρας και τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν για την αντιμετώπισή τους. Όπως τόνισε «δεν χρειαζόμαστε μνημόνια και η χώρα θα ορθοποδήσει αν περιοριστούν οι δαπάνες» και επανέφερε την πρότασή του για να μειωθούν, μεταξύ άλλων, στους 200, οι βουλευτές, στο μισό οι συντάξεις τους και να καταργηθούν πλήρως όλες των τέως βουλευτών.

«Πρέπει να γίνουν προσπάθειες να ξαναφέρουμε την κοινωνία και τον λαό κοντά μας. Κοντά στη πολιτική. Διαφορετικά θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Θεωρώ χρέος της πολιτικής ηγεσίας με τις δικές της θυσίες να δώσει το δικό της δίδαγμα. Να επαναφέρουμε κοντά μας τον κόσμο που διώξαμε», είπε.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε την «ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης των κομμάτων για να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας», διαφορετικά όπως είπε, «δεν θα υπάρχει καλή κατάληξη στα οικονομικά».

«Η Ευρώπη αυτό που απαντά στο κ. Τσίπρα είναι, προχωρήστε στις μεταρρυθμίσεις και αν το 2018 είναι εμπόδιο το χρέος, τότε θα το κοιτάξουμε. Θα ήταν αφελής ο κ. Τσίπρας αν περίμενε διαφορετική απάντηση», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και συμπλήρωσε:

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν. Πόσο μπορεί να κρατήσει, ένας άνεργος να τρώει στους μητροπολίτες; Να κάτσει μια κυβέρνηση μνημονιακή κόβοντας τις συντάξεις και επιβαρύνοντας με νέους φόρους; Αυτά δεν δίνουν ώθηση στην οικονομία. Είναι θέμα πτωτικής πορείας και αντοχής της κυβέρνησης, αλλά αντοχής και της κοινωνίας».

«Η χώρα βαδίζει την κατιούσα. Αν δεν προετοιμαστεί θα καταστραφεί. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση 153 βουλευτών να αντέξει και να φθάσει στο 2019», κατέληξε.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top