Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Ερντογάν: Επικίνδυνο παραλήρημα μεγαλείου

Για επικίνδυνο «μεταπραξικοπηματικό παραλήρημα μεγαλείου» κατηγορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Ερντογάν μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του για την κυπριακή σημαία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «η νέα προκλητική δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κυπριακή σημαία, αλλά και συνολικά η τοποθέτηση του για το Κυπριακό στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, μας υποχρεώνει να επαναλάβουμε όσα έχουμε ξαναπεί: Βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό «παραλήρημα μεγαλείου».

Ο Α. Λοβέρδος υπογράμμισε επίσης ότι «η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να καθορίσει με μεγάλη προσοχή τη στάση της και να επιτείνει τη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ε.Ε. Ειδικά μετά τον εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, η στάση της Άγκυρας προβληματίζει και ως προς τα πάσης φύσης ενδεχόμενα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η Ε.Ε. αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top