Ελλάδα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς λόγω Ομπάμα και απεργιών

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ το μετρό και το τραμ μετά από απόφαση των Σωματείων τους να μην αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κανονικά θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, καθώς τα υπόλοιπα σωματεία, αποφάσισαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες στάσεις. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη, ο οποίος δεσμεύτηκε να προηγηθεί διάλογος πριν σχηματοποιηθεί η ενοποιημένη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Ωστόσο τα δύο σωματεία εργαζομένων του μετρό και του τραμ δεν φαίνεται να πείστηκαν.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο… βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση των συνδικαλιστών των ΜΜΜ, με την οποία εξηγούσαν τους λόγους της διακοπής δρομολογίων.

Οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις τις παρακάτω ημέρες, που κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσουν λόγω της αλλαγής γραμμής των δύο σωματείων:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου:
Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου:
Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου:
Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου:
Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016:
Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

Η ταλαιπωρία πάντως για τους επιβάτες θα συνεχιστεί καθώς λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα, αύριο Τρίτη 15/11 από τις 10.20 έως τις 11.20 το πρωί δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Αλλαγή δρομολογίων ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι θα υπάρχει και στον Προαστιακό.

Επίσης στις 12.00 μμ θα κλείσουν σταδιακά οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μ. Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού-ΦΙΞ.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top