Πολιτική

Ψάχνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθεί φιάσκο με το πολυνομοσχέδιο

Σε εσπευσμένη διακοπή της συνεδρίασης του πολυνομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων προχώρησε η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Χαρά Καφαντάρη προκειμένου να προσέλθουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να μην κινδυνεύσει με καταψήφιση η προτεινόμενη από την κυβέρνηση διαδικασία του επείγοντος.

Αρχικά η κυρία Καφαντάρη επιχείρησε να ολοκληρώσει με συνοπτικές διαδικασίες την ψηφοφορία υποστηρίζοντας ότι από τις τοποθετήσεις των εισηγητών η δεδηλωμένη δεν αμφισβητείται.

Ωστόσο, από την αντιπολίτευση της υπενθύμισαν ότι βάσει Κανονισμού της Βουλής η ψηφοφορία γίνεται με καταμέτρηση της άποψης των παρόντων μελών. Όμως, εκείνη την ώρα από την αίθουσα έλειπαν οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων γεγονός που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε καταψήφιση της επείγουσας διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό η κυρία Καφαντάρη διέκοψε την συνεδρίαση έως ότου οι απόντες βουλευτές να ενημερωθούν και να σπεύσουν στην Βουλή.

Εκτός αυτού, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισήμανε προς την κυβερνητική πτέρυγα πως το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη για την ποινική και αστική προστασία των μελών των Δ.Σ. θυγατρικών εταιρειών του ΕΟΜΜΕΧ και τους υπενθύμισε πως όταν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έφερε παρόμοια διάταξη το 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε σκανδαλώδη και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top