Ελλάδα

Συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ κατά απεργιών: «Είναι ξεπερασμένο εργαλείο»

Καταγγελίες κατά συγκεκριμένων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει το ΠΑΜΕ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι τάχθηκαν κατά των απεργιών.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τα στελέχη του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) Μάρκο Γκανά, πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, και Γιώργο Αλιφέρη, Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ, για δηλώσεις τους με τις οποίες «επιχειρούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων του κλάδου και ευρύτερα».

Οπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ ο μεν κ. Γκανάς δήλωσε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ ότι «οι απεργίες είναι ξεπερασμένο εργαλείο του περασμένου αιώνα», ο δε κ. Αλιφέρης δήλωσε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ότι «οι απεργίες είναι αναποτελεσματικές».

«Στόχος τους να στρώσουν το «χαλί» στην κυβέρνηση, ώστε να περάσει αναίμακτα το νέο πακέτο των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων, που επιβάλλουν ο ΣΕΒ και το κουαρτέτο, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, εκχωρεί το δικαίωμα της ανταπεργίας στους εργοδότες, ανοίγει το παράθυρο των ομαδικών απολύσεων, απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση των Συμβάσεων, ολοκληρώνοντας μέχρι νεωτέρας τον εργασιακό Μεσαίωνα» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Υποστηρίζει δε ότι «η μέχρι τώρα πολύχρονη δράση στο κίνημα των δύο «συνδικαλιστών» – και άλλων ομοίων τους του ΣΥΡΙΖΑ – περιλαμβάνει διαβουλεύσεις με υπουργούς και παράγοντες υπουργείων, εκπροσώπους αφεντικών, παραστάσεις σε δικαστήρια, αποστολή εξωδίκων. Ενίοτε και χλιαρές ανακοινώσεις που κατά κανόνα αθωώνουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και την κυβέρνηση, δηλαδή τους πραγματικούς ενόχους, για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, στα ΜΜΕ. Ποτέ, όμως, την οργάνωση και περιφρούρηση απεργιών με στόχο τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων».

Τέλος, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να δώσουν τη δική τους μαζική, μαχητική απάντηση, με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Κλάδου στις 7 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της πανεργατικής απεργίας την επόμενη μέρα».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top