Αθλητισμός

Ζινολά: «Σταμάτησε η καρδιά μου για οχτώ λεπτά»!

Ο άλλοτε άσος των Νιούκαστλ και Τότεναμ είχε καταρρεύσει τον Μάιο στο γήπεδο κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού αγώνα και χρειάστηκε τετραπλό bypass για να επανέλθει και ν’ αποκτήσει σφυγμό..

Όσα λέει ο ίδιος, προκαλούν σοκ…
«Η καρδιά μου σταμάτησε για οκτώ λεπτά το λιγότερο. Δεν είχα σφυγμό. Ήμουν νεκρός. Αυτό συνέβη στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Τότε ήρθε το ασθενοφόρο και με έβαλαν στον απινιδωτή. Τρεις φορές χρειάστηκε να με… χτυπήσουν με το ρεύμα για να επανέλθω. Οι φίλοι μου, μου είπαν εκ των υστέρων ότι ήταν από πάνω μου και μου φώναζαν να κρατηθώ στη ζωή. Με την τέταρτη προσπάθεια η καρδιά μου άρχισε και πάλι να χτυπά. Οι φίλοι μου άρχιζαν να ζητωκραυγάζουν από χαρά» ανέφερε ο Ζινολά και συμπλήρωσε:

«Είναι περίεργο διότι δεν υπάρχει κανένα προειδοποιητικό σημάδι. Απλά κάποια στιγμή, την ώρα του αγώνα, ένιωσα κάτι σαν σφίξιμο στο στήθος. Ένας φίλος με ρώτησε αν μπορούσα να συνεχίσω και του απάντησα ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το σημαντικό στην περίπτωσή μου είναι ότι δεν σταμάτησε η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό είμαι ζωντανός σήμερα».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top