Ελλάδα

Ζάκυνθος: Αγανακτισμένοι πολίτες απέκλεισαν το δημαρχείο με σκουπίδια

Ενα βουνό από σακούλες με σκουπίδια, αυτή ήταν η εικόνα του δημαρχείου της Ζακύνθου τη Δευτέρα.

Ετσι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν πολίτες, που έχουν αγανακτήσει με την αφόρητη πλέον κατάσταση στο νησί, με τόνους σκουπίδια στους δρόμους, εξαιτίας του 20ήμερου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ του Σκοπού, από τους κατοίκους του Καλαμακίου.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι εκτός ελέγχου στη Ζάκυνθο, καθώς τα βουνά που σχηματίζουν τα απορρίμματα έχουν γίνει το «βασίλειο» των τρωκτικών.

«Ηταν περίπου εβδομήντα με ενενήντα άτομα που, παρακινούμενα, διέπραξαν αυτές τις πράξεις», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, μιλώντας στο ΑΠΕ. Ο ίδιος επιμένει στη του ΧΥΤΑ Σκοπού, για τους επόμενους 2-3 μήνες, μέχρι να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων.

«Αναμένουμε, το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προβούμε στην προμήθεια των μηχανημάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση για τη σχετική αδειοδότηση της μεσοπρόθεσμης λύσης», πρόσθεσε ο κ. Κολοκοτσάς.

Ομως, ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου κάλεσε τις τοπικές αρχές και την κεντρική εξουσία να βρουν άμεσα λύση. «Πραγματικά η εκτεταμένη συγκέντρωση απορριμμάτων μπορεί να αποτελέσει πηγές ρύπανσης ή και μόλυνσης», ανέφερε το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε απάντησή του στο έγγραφο που έστειλε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top