Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι στην Κρήτη εκατοντάδες μαθητές εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ -Ηταν σε πενθήμερη εκδρομή

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με εκατοντάδες μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη, εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ.

Πρόκειται για μαθητές πολλών σχολείων, που ήταν σε πενθήμερη εκδρομή στο νησί, αλλά με τα πλοία δεμένα εξαιτίας της απεργίας δεν μπορούν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με την διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά, Θεοδώρα Χρονοπούλου, πρόκειται για περίπου 2.500 μαθητές.

«Αυτή τη στιγμή 80 μαθητές μου και 5 συνοδοί καθηγητές είναι εγκλωβισμένοι στην Κρήτη εξαιτίας της απεργίας. Δεν έχουν μέσο να έρθουν, είναι χωρίς λεφτά και χωρίς δυνάμεις. Τα ξενοδοχεία μπορούν να τους φιλοξενήσουν με κόστος 30 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί, το οποίο όμως οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν, ενώ και τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν μαθήματα», είπε η κ. Χρονοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν και προβλήματα, γιατί είναι πολλά σχολεία μαζί. Πρέπει να βρεθεί λύση. Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Παιδείας και μας υποσχέθηκαν ότι θα δουν το θέμα, αλλά μας είπαν ότι η απεργία της ΠΝΟ είναι πολύ ισχυρή», πρόσθεσε.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top