Ελλάδα

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΟΡΙΟΥΣ»! Κατεπείγουσα έρευνα μετά τις καταγγελίες –Τι απαντά ο ΟΤΕ

Τις καταγγελίες περί συνακροάσεων στα γραφεία πολιτικού κόμματος, θα διερευνήσει εισαγγελέας, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Την εντολή για την κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, από τα Χανιά όπου βρίσκεται, μετά την δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ για «κοριούς» και υποκλοπές εις βάρος του αλλά και σε ΝΔ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελέας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί αναφορικά με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τηλεφώνων τόσο σε βάρος του ΚΚΕ όσο και σε βάρος άλλων κομμάτων.

Η έρευνα λόγω της σοβαρότητας της έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και για αυτόν την διενέργεια της ανέλαβε αμέσως η Εισαγγελέας με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίου.

Στις καταγγελίες που μιλούσαν για περίεργες συνακροάσεις στα γραφεία πολιτικού κόμματος, απαντά με ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ.

Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΤΕ, «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται».

Προσθέτει ότι «η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top