Ελλάδα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μητέρα του

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προσωπικό τόνο.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ο πρόεδρος της ΝΔ, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του αγκαλιά με τη μητέρα του, Μαρίκα, αναφέρθηκε στα σωματικά προβλήματα που εκείνη αντιμετώπιζε από μικρή ηλικία και τη χαρακτήρισε σπάνιο και γενναίο άνθρωπο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί οι υποδομές για τα άτομα με αναπηρία, σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, όμως, συνεχίζει, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει. «Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

«Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή – και από μικρή ηλικία – αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν.

Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς.

Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν. Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει.

Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top