Διεθνή

Πρωθυπουργός παραιτείται γιατί του το ζήτησε η γυναίκα του

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι ανακοίνωσε αιφνιδιάζοντας τους πάντες- εκτός μάλλον από τη γυναίκα του- πως παραιτείται από τη θέση του ύστερα από οκτώ χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «την πιο δύσκολη που έχω λάβει ποτέ» ο Κι είπε συγκινημένος: «δεν ξέρω το θα κάνω μετά».

Ο δημοφιλής Νεοζηλανδός πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσωπική απόφαση κι αργότερα διέψευσε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που ήθελαν την επί 32 χρόνια σύζυγό του να του έχει απευθύνει τελεσίγραφο.

Καθήκοντα πρωθυπουργού θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της χώρας Bill English μέχρι το κόμμα του Κι να αναδείξει νέο ηγέτη στο συνέδριό του.

Ο Κι έκανε την αιφνιδιαστική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Τύπου κι έθεσε την 12η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία επίσημης παραίτησης. Εξήγησε πως η δουλειά του απαιτούσε μεγάλες θυσίες «από εκείνους που αγαπώ πολύ» και πως τα παιδιά του συμβιβάζονταν με ένα πολύ υψηλό επίπεδο «εισβολής» στην ιδιωτική τους ζωή. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έδωσα ό,τι είχα. Δεν έχω τίποτα άλλο».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του είπε: «Το συζητήσαμε και της αρέσει η ιδέα να είμαι περισσότερο χρόνο στο σπίτι αλλά δεν υπήρξε τελεσίγραφο».

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Κι είχε εκλεγεί για τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top