Διεθνή

Στην Ιαπωνία παντρεύονται τους καλύτερούς τους φίλους

Ένα αρκετά ενδιαφέρον και ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο βγήκε από έρευνα που δημοσιεύθηκε σε άρθρο του Independent. Οι καταιγιστικοί σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν επιτρέπουν στους Ιάπωνες να φλερτάρουν, να ερωτευθούν ακόμα και να κάνουν σεξ. Η λύση; Παντρεύονται τους φίλους ή τις φίλες τους.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση δείχει ότι το 69% των ανδρών και το 59% των γυναικών δεν έχουν σύντροφο. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο της χώρας αναφέρει επίσης ότι περίπου το 80% των άγαμων επιθυμούν να παντρευτούν.

Η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με μόλις 8,4 παιδιά να γεννιούνται ανά 1.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Ο πληθυσμός της 127εκατ. ανθρώπους αναμένεται να μειωθεί σε 87 εκατ. το 2060.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι άνθρωποι έχουν δημοσιεύσει ιστορίες στην ιστοσελίδα Matome Naver, αναφέροντας πολλές περιπτώσεις όπου ένας συνάδελφος παντρεύτηκε τον κολλητό του ή την κολλητή του που γνώριζε για περισσότερο από δέκα χρόνια. Η τάση αυτή ονομάστηκε «Kousai zero Nichikon» και χονδρικά μεταφράζεται ως «πάντρεμα χωρίς ραντεβού».

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top