Ελλάδα

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΙΜΙΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Βουλευτής δηλώνει ΕΤΟΙΜΟΣ να κάνει ΑΠΟΒΑΣΗ στα νησιά μας

Ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης κάθε μέρα που περνά οι Τούρκοι.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και τη διεκδίκηση 18 νησίδων, βουλευτής του CHP δηλώνει ότι σκοπεύει να πάει με βάρκα στις ελληνικές νησίδες του Αιγαίου να στήσει εκεί την τουρκική σημαία σε μια προφανή επανάληψη κρίσης τγων Ιμίων το 1996.

Η δήλωση ήρθε από τα χείλη του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τανζού Οζτζάν. Σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος βουλευτής κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι κλείνει τα μάτια και δεν βλέπει ότι σε αυτές οι βραχονησίδες ‘που είναι μέρος της Τουρκίας’ κυματίζει η ελληνική σημαία. Όπως είπε θα μπει σε μια βάρκα μαζί με ανθρώπους που σκέφτονται σαν αυτόν και θα πάει στις βραχονησίδες. “Άλλωστε θα πάμε στα νησιά που είναι πολύ κοντά. Θα στήσουμε εκεί την τουρκική σημαία και την ελληνική σημαία θα την διπλώσουμε δεόντως και θα την στείλουμε με ταχυδρομείο στην ελληνική κυβέρνηση”, ανέφερε.

Από τα πυρά του Τούρκου βουλευτή δεν γλύτωσαν ούτε ο ο Τούρκος Πρόεδρος ούτε ο Πρωθυπουργό τους οποίους κατηγόρησε ότι “ξέρουν καλά να κηρύττουν εθνικιστικές εκφράσεις παντού αλλά παραβλέπουν ότι η ελληνική σημαία κυματίζει στα δικά μας χωρικά ύδατα, στις βραχονησίδες οι οποίες με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο είναι εξολοκλήρου μέρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Δεν δίνουν με κανένα τρόπο νότα στην Ελλάδα λέγοντάς της ‘σήκωσε αδελφέ μου τη σημαία σου, εδώ είναι δικό μου έδαφος’”.

“Εάν η κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της εμείς θα πάμε στους πολίτες και θα τους θυμίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας ανήκουν και βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας”, ανέφερε. Είπε ακόμη ότι αυτή η ομιλία του είναι προειδοποίηση και αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα. Όπως είπε κάποιοι φίλοι του του λένε ότι θα πάνε μαζί του με τη βάρκα και κάλεσε και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, του ΑΚΡ και του ΜΗΡ αλλά και του δικού του κόμματος να πάνε μαζί του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top