Πολιτική

Τσιρώνης: Όταν βγει η Ελλάδα βγει από τον εφιάλτη θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι και στον Σόιμπλε

«Τα μνημόνια ήταν το αποτέλεσμα της κατάρρευσης και της λανθασμένης συνταγής», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. Ο κ. Τσιρώνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί λέγοντας ότι επικρίνει τη σημερινή κυβέρνηση αν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι εκείνες που έβαλαν την Ελλάδα στα μνημόνια με συνέπεια, από τότε η χώρα να χάσει το 25% και να εκτιναχθεί η ανεργία.

«Τα μνημόνια δεν ήταν μονόδρομος», είπε ο Γιάννης Τσιρώνης αν είχε τηρηθεί άλλη στάση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι «τα πλεονάσματα είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση». Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι αυτή που οδήγησε στην κατάρρευση και επικαλέστηκε δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για να σημειώσει ότι αυτό που η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλεί ιδιωτικό τομέα είναι «κέρδη στο εξωτερικό, δάνεια στο εσωτερικό και ζημία στο λαό».

«Η λαμογιά βαφτίστηκε στην Ελλάδα επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Τσιρώνης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκοψε επειδή «το προηγούμενο πολιτικό καθεστώς είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε ψηφαλάκια και σε πελατάκια». Σήμερα πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το πραγματικό πρόβλημα, να δούμε γιατί κατέρρευσε η αγροτική παραγωγή, γιατί υπονομεύτηκαν τα αγροτικά προϊόντα, γιατί έκλεισαν οι επιχειρήσεις, ανάφερε.

«Όταν βγει η Ελλάδα βγει από αυτόν τον εφιάλτη, αυτόν τον εφιάλτη μιας πέτσινης οικονομίας, μιας εικονικής οικονομίας την οποία την είχατε καταντήσει, τότε, ναι, θα μπορεί να σηκώσει το κεφάλι και στον Σόιμπλε και να λέει και τα “όχι”. Διότι θα λεχθούν τα “όχι”. Διότι, ξέρετε, ο Οδυσσέας πολύ ταξίδεψε γύρω-γύρω, πολύ πόνεσε, και πολλές φορές ναυάγησε αλλά έφτασε στην Ιθάκη. Ενώ εσείς δεν έχετε καμία Ιθάκη για όραμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top