Πολιτική

Θεοδωράκης: «Χριστουγεννιάτικα παραμύθια Τσίπρα»

«Περίμενα σήμερα να λουφάξει και να μην μιλήσει για την εκδρομή του με την Χρυσή Αυγή στο Καστελόριζο αλλά δεν το έκανε» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας το ταξίδι Καμμένου στο Καστελόριζο, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για τη σύσταση Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ χαρακτήρισε ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους επισημαίνοντας πως αυτά θα τα πάρει πίσω μετά τις γιορτές.

«Εσείς με ποια κριτήρια μοιράζεται αυτά τα χρήματα; Αν το κριτήριο σας είναι ο πόνος και η φτώχεια, λεφτά χρωστάτε και στους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, στους κατεστραμμένους του ιδιωτικού τομέα, στους μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν καμία κοινωνική προστασία και θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι. Αυτούς που δεν γυρνάτε να κοιτάξετε» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Τα λεφτά δεν πάνε στους ανέργους ούτε στη νέα γενιά πάνε στο πελατειακό κράτος σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση άτι διπλασίασε τις γενικές γραμματείες στα υπουργεία και ότι γιγαντώνει το πελατειακό κράτος και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέα ελλείμματα.

Μόνο οι 55 από τους 118 νόμους που έχετε ψηφίσει συνοδεύονται από έκθεση κόστους.

«Αυξάνετε τη φορολογία και θεωρείτε πως η ανάπτυξη θα συνεχίσει ανενόχλητη» σημείωσε και εκτίμησε ότι αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι η συμβολική μείωση φόρων, η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και ενίσχυση των επενδύσεων.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top