Διεθνή

Επανένωση της Κύπρου, της οικονομίας και της αγοράς εργασίας ζήτησαν συνδικαλιστές

Κοινή διακήρυξη για επανένωση της Κύπρου με την εισαγωγή ενιαίας αγοράς εργασίας υιοθέτησε σήμερα το Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ Κύπρου, στο οποίο συμμετέχουν δέκα ελληνοκυπριακές και οκτώ τουρκοκυπριακές οργανώσεις.

Το φόρουμ επαναδιατύπωσε τη διαχρονική δέσμευσή στον αγώνα για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης κι επανένωσης της Κύπρου, μέσα από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Στην κοινή διακήρυξη σημειώνεται ότι με την επίλυση του κυπριακού θα πρέπει να διασφαλίζονται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ύπαρξη μιας ενιαίας οικονομίας και αγοράς εργασίας, που θα έχει στο επίκεντρο της την ενίσχυση της ευημερίας όλων των Κυπρίων.

Οι οργανώσεις – μέλη του φόρουμ τονίζουν πως η λύση θα πρέπει να περιέχει σειρά προϋποθέσεων, προκειμένου να κατοχυρώσει την ομαλή κι εύρυθμη λειτουργία των εργασιακών σχέσεων και να ρυθμίζει με επάρκεια την αγορά εργασίας.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που τίθενται, είναι η εφαρμογή ενιαίου συστήματος εργασιακών σχέσεων και απασχόλησης, ενιαίου σχεδίου κοινωνικής ασφάλισης και ενιαίου συστήματος καθορισμού μισθών και απολαβών.

Θεωρούν επίσης αναγκαίο τον πλήρη σεβασμό του δικαιώματος ελεύθερης διακίνησης, του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και της επιλογής απασχόλησης σε οποιαδήποτε περιοχή της Κύπρου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top