Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα μειώσω τους φόρους, θα καθαρίσω τα Εξάρχεια

Βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανέφερε ο ίδιος το βράδυ της Τρίτης, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και των δαπανών και ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Μάλιστα τόνισε πως θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και μονομερώς.

«Αν πείσουμε ότι έχουμε μεταρρυθμιστικό σχέδιο πιστεύω θα μπορέσουμε να πείσουμε τους εταίρους. Εγώ μιλώ και για συμμάζεμα δημοσίου και για μείωση δαπανών. Αυτά που έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι και θα πείσουμε τους ευρωπαίους πως έχουμε οργανωμένο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Από τη στιγμή που θα προτάξουμε συγκεκριμένες μειώσεις δαπανών θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων. Θα το κάνουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματικότητα ότι προχωράμε», είπε ενώ στο ερώτημα για το αν θα κινηθεί μονομερώς απάντησε: «Ελεγχόμενα ναι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όμως τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξακολουθεί και προσλαμβάνει κόσμο εφαρμόζοντας ρουσφετολογική πολιτική.

«Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων» είπε.

Επίθεση πάντως εξαπέλυσε και κατά του κ. Μουζάλα για το προσφυγικό λέγοντας πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρήματα και άνθρωποι να ζουν σε αυτές τις συνθήκες.

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της». Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια».

Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Σε πιο προσωπικούς τόνους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την οικογένειά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι μια συνηθισμένη οικογένεια αλλά όχι μια κανονική οικογένεια.

«Προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας», είπε ενώ «αποκάλυψε μερικά από τα δώρα που πήρε τα Χριστούγεννα, μια γραβάτα από την κόρη του Δάφνη, βιβλία και κάποια είδη άθλησης.

Τέλος για το 2017 ευχήθηκε υγεία καθώς και να είναι η χρονιά που θα βγούμε από την κρίση.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη:

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top