Πολιτική

Χατζηδάκης: Όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόσο την πληρώνει η οικονομία

Για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο κλείσιμο της αξιολόγησης μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 τόνισε ότι «όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόσο την πληρώνει η οικονομία».

«Ενώ ο στόχος του Πρωθυπουργού ήταν να πάει να κλείσει την αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου, το είχε πει ο ίδιος, στο υπουργικό συμβούλιο, το πράγμα τραβάει σε μάκρος. Η ιστορία με τον λεγόμενο μποναμά μπέρδεψε τα πράγματα. Όχι ότι δεν θα έπρεπε να τον δώσει θα έπρεπε να τον δώσει, αλλά με άλλο τρόπο, σε συνεννόηση για να μην μπούμε σε αυτό τον ορίζοντα για να πληρώσουν τη νύφη τελικά και οι συνταξιούχοι γιατί αν η Ευρώπη κάνει βήματα προς τα πίσω δεν θα γλιτώσει κανένας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχουν μία σειρά από ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να τα απαντήσει η κυβέρνηση. Εγώ δεν έχω κάποιο μαγικό κουμπί να κλείσει η διαπραγμάτευση, αλλά όσο καθυστερούν τα πράγματα και καθυστερούν και τραβάνε εις μάκρος, τόσο την πληρώνει η οικονομία. Διότι, ποιος επενδυτής θα έρθει να επενδύσει σε μία χώρα που έχει όλα αυτά τα θέματα ανοιχτά. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει σοβαρά την υπόθεση της διακυβέρνησης. Δεν αντιμετωπίζονται με τρικ τα προβλήματα. Χρειάζονται στροφή στην πραγματικότητα. Από κει και πέρα αν δεν μπορεί να κυβερνήσει δεν υπάρχει λόγος να παραμένει διότι τα πράγματα επιδεινώνονται ημέρα με την ημέρα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top